Kvalita

Kvalita je najdôležitejším majetkom!

Pivo je 90 percent vody! Naša pivovarská voda sa čerpá z dvoch vrtov pivovaru, 160 metrov pod zemou.

Slad dáva pivu svoje telo a farbu.Naši skúsení bramáci si vyberajú veľmi špecifické odrody pšenice a jačmeňa, ktoré sú vhodné najmä na pivovarské pivo.

Duša piva je chmeľ. Hlavné pivovarníci spoločnosti ERDINGER používajú iba tie najjemnejšie chmeľové arómy.

Najkvalitnejšie kvasinky dávajú pšenicu pivu typickú ovocnú chuť. Pivovarské kvasinky spoločnosti ERDINGER sa pestujú špeciálne v pivovare. Tieto kvasinkové kmene sú jedinečné na celom svete.

Fermentácia fliaš

Fermentácia fliaš dáva pšenicu ERDINGER svoj konečný dotyk. Vyžaduje niečo, čo je v súčasnosti nedostatočné: čas! To je presne to, čo dávame našim pšeničným pivom – a môžete rozdiel ochutnať.

Fermentácia fliaš má v Bavorsku dlhú tradíciu. Iba málo pivovarov stále používa tento komplikovaný proces, pretože to trvá oveľa dlhšie. V spoločnosti ERDINGER sme hrdí na to, že udržiavame túto tradíciu pivovaru nažive!

Zrenie v fľaši

  • V tomto druhom fermentačnom procese sa „zelenému“ pivu pred fľaškovaním dáva trochu nefermentovanej sladiny a čerstvých kvasiniek na kvapalné dno.
  • Fľaše sa potom skladujú v perfektných podmienkach vo vlastnom sklade v pivovaru.
  • Podobne ako šampanské, pšeničné pivo potom môže dozrievať priamo vo fľaši. Inými slovami: kvasnice fermentujú sladový cukor obsiahnutý v mladine.
  • Pivo rozvíja svoju výraznú chuť. Vytvára sa oxid uhličitý a dáva pivo svojmu typickému živému charakteru.
  • Po približne troch týždňoch dozrievania, brewmasters kontrolujú, či je pšeničné pivo dokonalé.
  • Perfektný znamená: živý pichľavý pocit na jazyku a harmonickú plnú chuť. Iba potom sú fľaše uvoľnené na doručenie.
  • Mimochodom: pšeničné pivo, ktoré sa dodáva do krčiem, tiež dozrieva priamo v sude.
    „Fermentácia fliaš“ tak zahŕňa aj sudy.